Det danske marked for erhvervsejendomme er rødglødende. Nye tal fra CBRE viser, at med en andel på 38 procent står Danmark for størstedelen af den samlede transaktionsvolumen på 95 milliarder danske kr. der er investeret i de nordiske lande i 4. kvartal 2017. Den øgede aktivitet i Danmark kan især tilskrives en fortsat stor interesse fra udenlandske investorer.

2017 tegner sig for at være rekordernes år, hvor Danmark i kraft af en samlet vækst på 43 procent står for næsten 1/3 af den samlede transaktionsvolumen for hele året i Norden – kun overgået af Sverige med sine lidt over 100 milliarder danske kr.Nye tal viser, at det danske ejendomsmarked fortsætter med at slå rekorder. Med en transaktionsvolumen på 35 milliarder danske kr. i 4. kvartal 2017, der er det højeste registreret i ét kvartal nogensinde, tegner Danmark sig for størstedelen af den samlede nordiske transaktionsvolumen på 95 milliarder danske kr. i 4. kvartal.

– Tallene for 4. kvartal ligger i tråd med de tendenser, vi ser lige nu. At Danmark er det marked i Norden, der oplevede den største vækst i 2017, skyldes til dels et år, der har markeret sig ved flere selskabshandler, større porteføljetransaktioner samt en række handler på over én milliard danske kr. Kombineret med en lav rente sætter det samlet set et stærkt aftryk på markedet, siger Niels Cederholm, administrerende direktør, CBRE.

Stor interesse fra udenlandske investorer
Danmarks rekordomsætning i transaktioner kan i høj grad tilskrives udenlandske investorer, hvoraf størstedelen er fra Sverige. Svenskerne stod således bag næsten 1/4 af den samlede danske transaktionsvolumen i 2017, hvor knap halvdelen af investorerne generelt var fra udlandet.

Den store interesse fra udlandet har også sat sit præg på afkastniveauet, som i 4. kvartal ramte det laveste niveau i 20 år.

– Vi ser netop nu, at udlandet har øjnene skarpt rettet mod det danske marked. Samtidig ser vi historisk lave afkast på ejendomme med primær beliggenhed, hvorfor det generelt forbedrede lejemarked, samt investorernes vilje til at diversificere deres ejendomsportefølje, kan lægge et nedadgående pres på afkastniveauet for investeringer med sekundær beliggenhed, siger Dragana Marina, Head of Research, CBRE.

 

Kilde: Byens ejendom